Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

U heeft een tatoeage laten zetten, maar heeft daar achteraf spijt van. Of u vindt dat een tatoeage niet meer bij u past en u wil die vervagen om er een andere over te zetten. Met onze Pico Clear laser krijgt u het beste resultaat.

HOE VERWIJDERT EUROCLINIX TATOEAGES?

Bij een tatoeage zitten er inktdeeltjes ingekapseld in de huid. Een laser vuurt een intense lichtflits op de tatoeage af. Zo’n puls duurt maar een fractie van een seconde. De inktdeeltjes absorberen het licht en de opgewekte laserenergie breekt de kapsels open. Daardoor valt de inkt uit elkaar in piepkleine deeltjes. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt die deeltjes en ruimt ze op.

Dat gebeurt met de Q-switched KTP laser of de Q-switched Nd:YAG laser in. Dé top in tatoeageverwijdering. Na de eerste behandeling blijkt welk type laser (welke golflengte) het meest efficiënt is voor de inkt in uw tatoeage.

Ook zijn er zeer goede maskerende crèmes in de handel, Euroclinix® leert u die gebruiken om eventueel zonder laserbehandeling toch een goed, zij het niet permanent resultaat te bereiken.

IS DE BEHANDELING VEILIG?

Uiterst veilig. In de VS, Groot-Brittannië en Nederland hebben tienduizenden personen ze al met succes ondergaan. Het omliggende weefsel blijft bij de behandeling onaangetast.

De gebruikte apparatuur is trouwens uitvoerig getest en heeft een FDA*-keurmerk. Meer nog: The American Academy of Dermatology noemt deze methode dé aangewezen behandeling voor tatoeageverwijdering.

Er zijn uitzonderingen bekend waarbij de tatoeage-inkt door het laserlicht van kleur veranderde en daardoor moeilijk te verwijderen was. Maar zelfs in die gevallen bleven de huid en de gezondheid van de personen in kwestie intact.

DOET DE BEHANDELING PIJN?

Iedere laserpuls behandelt een oppervlakte van zo’n 4 mm². De behandeling is niet pijnloos, maar ze is te verdragen zonder verdoving. Sommigen vergelijken het gevoel met dat van het aanbrengen van de tatoeage. Anderen met de klap van een gespannen elastiek tegen de huid. Tijdens de behandeling wordt de huid constant afgekoeld met koude lucht. Zo onderdrukken we dat onaangename gevoel.

IS DE METHODE VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

Met de moderne Q-switched KTP en de Q-switched Nd:YAG lasers beschikt men over de beste apparatuur om tatoeages te verwijderen, op een verantwoorde wijze en – meestal – zonder littekens na te laten.

Men kan geen garanties geven over een volledige verwijdering van de tatoeage. In uitzonderlijke gevallen heeft de behandeling geen resultaat. Dat gebeurt wanneer de tatoeage bijzondere kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes bevat. Dat ziet men pas tijdens de laserbehandeling.

Is dat het geval? Dan moet u helaas kiezen voor de klassieke behandelingen zoals chirurgische verwijdering, schuren of etsen. Al die methodes laten jammer genoeg wél sporen na. Ook make-up kan hier wonderen verrichten.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Tijdens het eerste consult zullen onze laserspecialisten een schatting van het aantal behandelingen maken op basis van de ervaringen met uw type tatoeage. Uw eigen lichaam heeft daarbij echter het laatste woord! Het aantal behandelingen hangt immers van heel wat factoren af. Daardoor kan men ook daarover geen garanties geven. Het aantal behandelingen is afhankelijk van:

 • Het type tatoeage: amateur-tatoeages bevatten in de regel minder inkt per oppervlakte-eenheid. Bovendien is de gebruikte inkt meestal plantaardig.
 • De diepte en ouderdom van de tatoeage.
 • De inkt: de exacte reactie van een bepaalde inktsoort in de huid is nooit met volledige zekerheid te voorspellen.
 • De kleur: verschillende kleuren vereisen vaak een verschillende aanpak.
 • De locatie: voor een tatoeage op een gevoelige plek moet de gebruikte energie lager liggen. Dat betekent vaak meer behandelingen.
 • De gevoeligheid van de huid.
 • De aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar.
 • Uw afweersysteem.

Voor amateur-tatoeages zijn er gemiddeld 8 tot 12 behandelingen nodig. Professionele tatoeages vergen meer sessies. Voor het beste resultaat moet er bovendien tussen de behandelingen minimaal 6 tot 8 weken liggen.

HOE REAGEERT DE HUID OP DE BEHANDELING?

Tijdens en direct na de behandeling wordt uw huid wit en ondoorzichtig. Dat effect verdwijnt al na 20 tot 30 minuten. Daarna ziet de tatoeage er weer net zo uit als voor de behandeling. Uw lichaam moet de inkt nu afbreken. Dat duurt enkele weken.

Na de behandeling wordt de huid rood en zwelt ze op. Net zoals bij een insectenbeet. U ervaart ook enige tijd een gloeiend gevoel. Een cooling-gel helpt daartegen.

De dagen na de sessie kunnen er op de behandelde plekken korstjes of blaartjes ontstaan. Kom er best niet aan. Krijgt u grote blaren, doorprik ze dan met een steriele naald en bescherm ze tegen infecties. Soms vervelt uw huid en begint ze te jeuken. Zeker niet krabben! Na 10 tot 20 dagen ziet ze er weer gewoon uit en merkt u de resultaten van de behandeling al.

Het behandelde oppervlak wordt lichter dan de omliggende huid. Dat komt omdat uw natuurlijke pigment (melanine) de laserenergie ook absorbeert. Daardoor verdwijnt het tijdelijk. Is de tatoeage weg? Dan keert de melanine in de meeste gevallen weer terug, zodat de huid geleidelijk bijkleurt.

Laserspecialisten begeleiden u deskundig. Ze beantwoorden al uw vragen over lichaamsreacties, bijwerkingen, medicijngebruik, … Indien u dat wenst, kunt u zelf uw huisarts mee inschakelen voor overleg.

WELKE VOORZORGEN NEEMT U ZELF?

Het is niet aangewezen uw behandelde huid lang aan zonlicht bloot te stellen. Ga niet onder de zonnebank of boek geen zonvakantie. Komt u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock factor 30 of 50+.

FDA

*FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.


 • Behandeling
  Prijs
 • individuele prijs

Anderen bekeken ook:


Privacybeleid / Disclaimer

Copyright © 2024 Euroclinix. All rights reserved