Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

HOE ONTSTAAT ACNE?

Soms raken de talgklieropeningen van de huid verstopt. Dat gebeurt wanneer het lichaam overvloedig veel talg aanmaakt en de hoornhuid verstoord is. Gevolg: er ontstaan zwarte puntjes of mee-eters (comedonen).

Ontstoken pukkels zijn een gevolg van bacteriën die zich met huidvet voeden. Het gaat om de propionibacterie en de staphylococus epidermidis. Wanneer zij het huidvet afbreken, komen er afvalproducten en vetzuren vrij. Die veroorzaken een ontsteking van de talgklieren waardoor er pukkels verschijnen.

WAT IS DE OORZAAK?

Acne duikt dikwijls op in de puberteit en verdwijnt vaak zonder behandeling. Toch zijn er ook acnepatiënten van 25 jaar en ouder. Acne verschijnt meestal in het gezicht, op de borst, de rug en de schouders.

Er zijn verschillende oorzaken:

  • hormonale invloeden tijdens de puberteit en soms tijdens de zwangerschap;
  • bacteriële infecties van de mee-eters;
  • niet aangepaste of te vette make-up;
  • bepaalde medicijnen en chemicaliën zoals chloor.

De invloed van voedsel op acne is niet bewezen.

HOE PAKT EUROCLINIX® ACNE AAN?

Euroclinix® gebruikt verschillende methodes:

1. Een gelaatsbehandeling met Acti-Biotic of Enzymacid.

2. Hydrodermabrasie met een serum op basis van salicylzuur en hyaluronzuur.

3. Gepulst licht met een golflengte van 420 nanometer (blauw licht). Dat licht zorgt ervoor dat de acnepukkel extreem veel zuurstof aanmaakt.

De zuurstof vernietigt de bacteriën die de acne veroorzaken. Resultaat: na een paar korte behandelingen is de acne volledig verdwenen.

4. Door middel van Erbium Laser, RF Pixel of Tixel behandelingen.

IS DE BEHANDELING VEILIG?

Uiterst veilig. De gebruikte apparatuur is grondig getest en heeft een FDA*-keurmerk. De methode is ook zeer efficiënt. Dat blijkt uit de grote tevredenheid van onze cliënten. Alle producten zijn dermatologisch getest.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Afhankelijk van de behandeling die voor uw huidtype het best geschikt is, zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig.

WELKE VOORZORGEN NEEMT U ZELF?

Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De UV-stralen kunnen uw pigmenten verstoren. Bedek zorgvuldig de delen die u laat behandelen: vanaf 4 weken vóór de eerste behandeling tot 4 weken na de laatste behandeling. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 30 tot 50.

FDA

*FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.

Privacybeleid / Disclaimer

Copyright © 2024 Euroclinix. All rights reserved