Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

WAT IS DIFFUSE ROODHEID?

Met diffuse roodheid spreken we van een blijvende, eventueel vlekkerige roodheid van de huid, meestal rond de wangen en neus en de zijkanten van de hals. Er zijn veel mensen die last hebben van een rode huid.

WAT IS DE OORZAAK?

Sommige mensen hebben van nature een huid die snel rood wordt. Met name mensen met een licht huidtype en een dunne, reactieve huid. Zij verbranden ook snel door de zon. Vaak is diffuse roodheid erfelijk bepaald. Diffuse roodheid kan ook het gevolg zijn van het gebruik van niet op de huid afgestelde cosmetica.

HOE PAKT EUROCLINIX® diffuse roodheid AAN?

We behandelen diffuse roodheid met gepulst IPL-licht. Ook werken we met cosmetische middelen van o.a. AQ Skin Solutions, die dermatologisch getest zijn

IS DE BEHANDELING VEILIG?

Uiterst veilig. Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en huid zo goed als onbeschadigd. De gebruikte apparatuur is trouwens zeer grondig getest en heeft een FDA-keurmerk*.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, maar soms zal u meer behandelingen nodig hebben om een verbetering te zien. Dat hangt af van de hoeveelheid diffuse roodheid. Tussen twee behandelingen moet u minimaal 3 weken wachten.

IS DE DIFFUSE ROODHEID DAN BLIJVEND WEG?

De behandelde roodheid zal vervagen. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop van de tijd kan er dus nieuwe roodheid opduiken. Wilt u het ontstaan van diffuse roodheid verminderen? Gebruik dan een crème met een goede zonnefactor (30 of meer).

HOE REAGEERT DE HUID OP DE BEHANDELING?

Direct na de behandeling kan uw huid rood of geïrriteerd zijn, zoals bij zonnebrand. Dat zonnebrandgevoel vermindert al na enkele uren.

 

De behandelde huid kan soms ook zwellen of korstjes vertonen. Daardoor lijkt het aanvankelijk alsof de diffuse roodheid verergert. Geen zorgen. Dat is een goed teken. Het toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen. Verzorg uw huid met de door ons geadviseerde en aangepaste huidverzorgingsproducten.

ZIJN ER COMPLICATIES?

Ernstige complicaties na een behandeling van diffuse roodheid zijn uiterst ongewoon. Soms ontstaat er zwelling of roodheid, maar die trekt weg na enkele uren. Eventuele korstjes of blaasjes verdwijnen na enkele dagen. Hebt u soms last van een huidaandoening zoals eczeem of koortslip? Dan kan de behandeling die soms aanwakkeren.

WELKE VOORZORGEN NEEMT U ZELF?
  1. Vermijd sterke doorbloeding van uw gelaat. Van 3 dagen vóór de behandeling tot 7 dagen erna doet u het volgende best niet:
  • sporten;
  • naar de sauna gaan;
  • alcohol drinken;
  • zware inspanningen doen;
  • peelings of scrubcrèmes gebruiken.
  1. Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De uv-stralen kunnen uw pigment verstoren. Bedek zorgvuldig de delen die u laat behandelen, van 4 weken vóór de eerste behandeling tot 4 weken na de laatste behandeling.
  2. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50+.
BENT U TIJDELIJK arbeidsongeschikt?

Nee. Meteen na de behandeling mag u weer aan de slag.

FDA

*FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.

Privacybeleid / Disclaimer

Copyright © 2024 Euroclinix. All rights reserved