Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

WAT IS DE OORZAAK?

De oorzaak van rosacea is niet bekend. Een theorie stelt dat bloedvaatjes in het gezicht abnormaal verwijd zijn door prikkels van binnenuit en buitenaf. Er ontstaat een stilstand van het bloed die een ontstekingsreactie uitlokt met roodheid en puistjes als gevolg.

HOE PAKT EUROCLINIX® ROSACEA AAN?

Euroclinix® behandelt rosacea met gepulst IPL-licht. Ook werken we met cosmetische middelen van AQ Skin Solutions, die dermatologisch getest zijn.

IS DE BEHANDELING VEILIG?

Uiterst veilig. Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en huid zo goed als onbeschadigd. De gebruikte apparatuur is trouwens zeer grondig getest en heeft een FDA-keurmerk*.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, maar het kan dat 2 behandelingen al een forse verbetering geven. Soms zijn er meer sessies nodig. Dat hangt af van de hoeveelheid rosacea. Tussen twee behandelingen moet u minimaal 3 weken wachten. Langer mag ook.

IS DE ROSACEA DAN BLIJVEND WEG?

De behandelde vaatjes vervagen. De prikkels van binnenuit en buitenaf blijven bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus nieuwe vaatjes opduiken. Wilt u het ontstaan van rosacea verminderen? Gebruik dan een crème met een goede zonnefactor (30 of meer).

HOE REAGEERT DE HUID OP DE BEHANDELING?

Direct na de behandeling kan uw huid rood of geïrriteerd zijn, zoals bij zonnebrand. Het zonnebrandgevoel vermindert al na enkele uren.

 

De behandelde huid kan soms ook zwellen of korstjes vertonen. Die verdwijnen weer na een week tot 10 dagen. In de meeste gevallen worden de behandelde vaatjes donkerder. Daardoor lijkt het aanvankelijk alsof de couperose verergert. Geen zorgen. Dat is een goed teken. Het toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen. Verzorg uw huid met de door ons geadviseerde en aangepaste huidverzorgingsproducten.

ZIJN ER COMPLICATIES?

Ernstige complicaties na een rosaceabehandeling zijn uiterst ongewoon. Soms ontstaat er zwelling of roodheid, maar die trekt weg na enkele uren. Eventuele korstjes of blaasjes verdwijnen na enkele dagen. Hebt u soms last van een huidaandoening zoals eczeem of korstlip? Dan kan de behandeling die soms aanwakkeren.

WELKE VOORZORGEN NEEMT U ZELF?
 1. Vermijd sterke doorbloeding van uw gelaat. Van 3 dagen vóór de behandeling tot 7 dagen erna doet u het volgende best niet:- sporten;
  – naar de sauna gaan;
  – alcohol drinken;
  – zware inspanningen doen;
  – peelings of scrubcrèmes gebruiken.
 2. Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De uv-stralen kunnen uw pigment verstoren. Bedek zorgvuldig de delen die u laat behandelen, van 4 weken vóór de eerste behandeling tot 4 weken na de laatste behandeling.
 3. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 30 tot 50+.
BENT U TIJDELIJK arbeidsongeschikt?

Nee. Meteen na de behandeling mag u weer aan de slag.

FDA

*FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.

Privacybeleid / Disclaimer

Copyright © 2024 Euroclinix. All rights reserved