Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

WAT ZIJN OUDERDOMSVLEKKEN?

Het zijn goedaardige pigmentafwijkingen in de huid. De naam ouderdomsvlekken slaat op het feit dat deze vlekken (ook levervlekken, zonnevlekken of pigmentvlekken genoemd) op middelbare leeftijd ontstaan. Ouderdomsvlekken komen veel voor in het gezicht en op de handrug omdat deze plekken veel blootgesteld worden aan de zon.

WAT IS DE OORZAAK?

In principe kan iedereen last krijgen van ouderdomsvlekken. Meestal ontstaan ze rond het 40e levensjaar. Sommige mensen hebben erg veel ouderdomsvlekken, terwijl anderen er minder last van hebben.

 

Een aantal oorzaken van ouderdomsvlekken:

  • huidveroudering/leeftijd
  • veel blootstelling aan uv-straling (onbeschermd)
  • erfelijkheid
  • huidtype: lichtere huidtypen hebben er meer last van
HOE PAKT EUROCLINIX® OUDERDOMSVLEKJES AAN?

Euroclinix® behandelt ouderdomsvlekjes met gepulst licht van 540 of 570 nanometer of met Erbium Yag laser 2940 nm of de Q-switch laser 532nm. De keuze is afhankelijk van uw huidtype en de kleur van de ouderdomsvlekken. De specialist beslist welke methode voor u het meest geschikt is. Ook werken we met cosmetische middelen van o.a. AQ Skin Solutions, die allemaal dermatologisch getest zijn.

IS DE BEHANDELING VEILIG?

Uiterst veilig. Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en huid zo goed als onbeschadigd. De gebruikte apparatuur is trouwens zeer grondig getest en heeft een FDA-keurmerk*.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, maar het kan dat zelfs 1 behandeling al een forse verbetering geeft. Soms zijn er meerdere sessies nodig. Dat hangt af van de grootte en het aantal ouderdomsvlekjes. Tussen twee behandelingen moet u minimaal 3 weken wachten. Langer mag ook.

ZIJN DE OUDERDOMSVLEKJES BLIJVEND WEG?

De behandelde vlekken blijven weg. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan en in de loop van de tijd kunnen er nieuwe ouderdomsvlekjes opduiken. Wilt u het ontstaan van ouderdomsvlekjes verminderen? Gebruik dan een crème met een goede zonnefactor (30 of meer). Vraag ons deskundige advies over de nazorgproducten en make-up.

HOE REAGEERT DE HUID OP DE BEHANDELING?

Direct na de behandeling kan uw huid rood of geïrriteerd zijn, zoals bij zonnebrand. Koel de huid onmiddellijk met een coolpack, koele kompressen of een door ons geadviseerde, aangepaste hydraterende crème. Het zonnebrandgevoel vermindert vanzelf al na enkele uren.

ZIJN ER COMPLICATIES?

Ernstige complicaties na een behandeling van ouderdomsvlekken zijn uiterst ongewoon. Soms ontstaat er zwelling of roodheid, maar die trekt weg na enkele uren. Eventuele korstjes of blaasjes verdwijnen na enkele dagen. Hebt u soms last van een huidaandoening zoals eczeem of koortslip? Dan kan de behandeling die soms aanwakkeren.

WELKE VOORZORGEN NEEMT U ZELF?
  1. Tot 10 dagen na de behandeling mag u geen scrub of peeling op de behandelde huid gebruiken.
  2. Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De uv-stralen kunnen uw pigment verstoren. Bedek zorgvuldig de delen die u laat behandelen, van 4 weken vóór de eerste behandeling tot 4 weken na de laatste behandeling.
  3. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50+.
  4. Om het resultaat zo lang mogelijk te behouden, raden wij aan de door ons geadviseerde gelaatsproducten te gebruiken.
BENT U TIJDELIJK ARBEIDSONGESCHIKT?

Nee. Meteen na de behandeling mag u weer aan de slag.

FDA

*FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.

Privacybeleid / Disclaimer

Copyright © 2024 Euroclinix. All rights reserved