Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

Hoe verwijdert Euroclinix® tatoeages?

Bij een tatoeage zitten er inktdeeltjes ingekapseld in de huid. Een laser vuurt een intense laserflits op de tatoeage af. Zo’n puls duurt slechts een fractie van een seconde. De inktdeeltjes absorberen het licht en de opgewekte laserenergie breekt de kapsels open. Hierdoor valt de inkt uit elkaar in piepkleine deeltjes. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze deeltjes en ruimt ze op. Dit gebeurt met de Picosecond-laser. Dé top in tatoeageverwijdering. Na de eerste behandeling blijkt welke golflengte het meest efficiënt is voor de kleur van de inkt in uw tatoeage.

 

Ook zijn er zeer goede maskerende crèmes in de handel, Euroclinix® leert u deze te gebruiken om eventueel zonder laserbehandeling toch een goed, zij het niet permanent resultaat te bereiken.

 

Is de behandeling veilig?

 

Uiterst veilig. Wereldwijd hebben honderdduizenden personen ze al met succes ondergaan. Het omliggende weefsel blijft bij de behandeling zo goed als onaangetast. De gebruikte apparatuur is trouwens uitvoerig getest en heeft een FDA*-keurmerk. Meer nog: The American Academy of Dermatology noemt deze methode dé aangewezen behandeling voor tatoeageverwijdering. Er zijn uitzonderingen bekend waarbij de tatoeage-inkt door het laserlicht van kleur veranderde en daardoor moeilijk te verwijderen was. Maar zelfs in die gevallen bleven de huid en de gezondheid van de personen in kwestie intact.

 

Doet de behandeling pijn?

 

De behandeling met de Picosecond laser is niet pijnloos, maar ze is te verdragen zonder verdoving. Sommigen vergelijken het gevoel met het aanbrengen van de tatoeage. Anderen met de klap van een gespannen elastiek tegen de huid. Tijdens de behandeling wordt de huid constant afgekoeld met koude lucht. Zo onderdrukken we dit onaangename gevoel en beschermen we de huid.

 

Is deze methode voor iedereen geschikt?

 

Met de nieuwste, moderne Picosecond-laser beschikken we over top apparatuur om tatoeages te verwijderen, op een verantwoorde wijze. Men kan geen garanties geven over een volledige verwijdering van de tatoeage. In uitzonderlijke gevallen heeft de behandeling weinig resultaat. Dat gebeurt wanneer de tatoeage uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes bevat. Dat ziet men pas tijdens de laserbehandeling. Is dat het geval? Dan moet u helaas kiezen voor de klassieke behandelingen zoals chirurgische verwijdering, schuren of etsen. Al deze methodes laten jammer genoeg wél sporen na. Ook make-up kan hier wonderen verrichten.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

 

Tijdens het eerste consult zullen onze laserspecialisten een schatting van het aantal behandelingen maken op basis van de ervaringen met uw type tatoeage. Uw eigen lichaam heeft hierbij echter het laatste woord! Het aantal behandelingen hangt immers van heel wat factoren af. Daarom kan men ook hierover geen garanties geven.

 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van:

 

Het type tatoeage: amateur-tatoeages bevatten in de regel minder inkt per oppervlakte-eenheid. Bovendien is de gebruikte inkt meestal plantaardig.

De diepte en ouderdom van de tatoeage.

De inkt: de exacte reactie van een bepaalde inktsoort in de huid is nooit met volledige zekerheid te voorspellen.

De kleur: verschillende kleuren vereisen vaak een verschillende aanpak.

De locatie: voor een tatoeage op een gevoelige plek moet de gebruikte energie lager liggen. Dat betekent vaak meer behandelingen.

De gevoeligheid van de huid.

De aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar.

Uw afweersysteem.

Voor amateur-tatoeages zijn er gemiddeld 5 tot 8 behandelingen nodig. Professionele tatoeages vergen meer sessies. Voor het beste resultaat moet er bovendien tussen de behandelingen een periode van minimaal 6 tot 8 weken liggen.

 

Hoe reageert de huid op de behandeling?

 

Tijdens en direct na de behandeling wordt uw huid wit en ondoorzichtig. Dat effect verdwijnt al na 20 tot 30 minuten. Daarna ziet de tatoeage er weer net zo uit als voor de behandeling. Uw lichaam moet de inkt nu afbreken. Dat duurt enkele weken. Na de behandeling wordt de huid rood en zwelt ze op. Net zoals bij een insectenbeet. U ervaart ook enige tijd een gloeiend gevoel. Cool packs helpen hiertegen.

De dagen na de sessie kunnen er op de behandelde plekken korstjes of blaartjes ontstaan. Kom er best niet aan.

Krijgt u grote blaren? Doorprik ze dan met een steriele naald en bescherm ze tegen infecties. Soms vervelt uw huid en begint ze te jeuken.

Zeker niet krabben!

Na 10 tot 20 dagen ziet ze er weer normaal uit en merkt u de resultaten van de behandeling al.

 

Het behandelde oppervlak wordt lichter dan de omliggende huid. Dat komt omdat uw natuurlijke pigment (melanine) de laserenergie ook absorbeert. Hierdoor verdwijnt het tijdelijk. Is de tatoeage weg? Dan keert de melanine in de meeste gevallen weer terug zodat de huid geleidelijk bijkleurt.

 

Onze laserspecialisten geven u een deskundige begeleiding. Zij beantwoorden al uw vragen over lichaamsreacties, bijwerkingen, medicijngebruik, …

U kan ons na een behandeling altijd telefonisch bereiken op +3211261360 of per e-mail: info@euroclinix.be. Indien u dat wenst, kan u zelf uw huisarts mee inschakelen voor overleg.

 

Welke voorzorgen neemt u zelf?

 

Het is niet aangewezen om uw behandelde huid lang aan het zonlicht bloot te stellen. Ga niet onder de zonnebank of boek geen zonvakantie. Komt u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock factor 30 of 50+, of beter, plak een verband over het behandelde oppervlak.

 

* FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.

 

Video uitleg

Kijk op onze instagram pagina: euroclinix_hasselt

Hoe verwijdert Euroclinix® tattoo's ?

We gebruiken de laatste nieuwe Picosecond laser.

  • De veiligste laser van BeNeLux
  • Snelste en veiligste methode
  • Geen littekens
  • Geschikt voor alle huidtypen en inktkleuren
  • Gecertificeerde laserspecialisten
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Bij een tattoo zitten er inktdeeltjes ingekapseld in de huid. Een laser vuurt een intense laserflits op de tattoo af. Zo’n puls duurt slechts een fractie van een seconde. De inktdeeltjes absorberen het licht en de opgewekte laserenergie breekt de kapsels open. Hierdoor valt de inkt uit elkaar in piepkleine deeltjes. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze deeltjes en ruimt ze op. Dit gebeurt met de Picosecond laser. Dé top in tattoo verwijdering.

 

 

Ook zijn er zeer goede maskerende crèmes in de handel, Euroclinix® leert u deze te gebruiken om eventueel zonder laserbehandeling toch een goed, zij het niet permanent resultaat te bereiken.

 

Is de behandeling veilig?

Uiterst veilig. Het omliggende weefsel blijft bij de behandeling zo goed als onaangetast.

De gebruikte apparatuur is trouwens uitvoerig getest en heeft een FDA*-keurmerk. Meer nog: The American Academy of Dermatology noemt deze methode dé aangewezen behandeling voor tattoo verwijdering.

 

Doet de behandeling pijn?

De behandeling is niet pijnloos, maar ze is te verdragen zonder verdoving. Sommigen vergelijken het gevoel met het aanbrengen van de tattoo. Anderen met de klap van een gespannen elastiek tegen de huid.

Tijdens de behandeling wordt de huid constant afgekoeld met koude lucht van de Zimmer, deze koelt de huid tot -30°C. Zo onderdrukken we dit onaangename gevoel en beschermen we de huid.

 

Is deze methode voor iedereen geschikt?

Met de nieuwste, moderne Picosecond laser beschikken we over top apparatuur om tattoo’s te verwijderen, op een verantwoorde wijze. Men kan geen garanties geven over een volledige verwijdering van de tattoo. In uitzonderlijke gevallen heeft de behandeling weinig resultaat. Dat gebeurt wanneer de tattoo uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes bevat. Dat ziet men pas tijdens de laserbehandeling. Is dat het geval? Dan moet u helaas kiezen voor de klassieke behandelingen zoals chirurgische verwijdering, schuren of etsen. Al deze methodes laten jammer genoeg wél sporen na. Dit komt gelukkig bijna nooit voor.

 

Ook make-up kan hier wonderen verrichten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Tijdens het eerste consult zullen onze laserspecialisten een schatting van het aantal behandelingen maken op basis van de ervaringen met uw type tatoeage. Uw eigen lichaam heeft hierbij echter het laatste woord ! Het aantal behandelingen hangt immers van heel wat factoren af. Daarom kan men ook hierover geen garanties geven.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van:

  • Het type tattoo: amateur-tattoo’s bevatten in de regel minder inkt per oppervlakte-eenheid. Bovendien is de gebruikte inkt meestal plantaardig.
  • De diepte en ouderdom van de tattoo.
  • De inkt: de exacte reactie van een bepaalde inktsoort in de huid is nooit met volledige zekerheid te voorspellen.
  • De kleur: verschillende kleuren vereisen vaak een verschillende aanpak.
  • De locatie: voor een tattoo op een gevoelige plek moet de gebruikte energie lager liggen. Dat betekent vaak meer behandelingen.
  • De gevoeligheid van de huid.
  • De aanwezigheid van meerdere tattoo’s over elkaar.
  • Uw afweersysteem.

Voor het beste resultaat moet er bovendien tussen de behandelingen een periode van minimaal 6 tot 8 weken liggen.

 

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Tijdens en direct na de behandeling wordt uw huid wit en ondoorzichtig. Dat effect verdwijnt al na 20 tot 30 minuten. Daarna ziet de tattoo er weer net zo uit als voor de behandeling. Uw lichaam moet de inkt nu afbreken. Dat duurt enkele weken. Na de behandeling wordt de huid rood en zwelt ze op. Net zoals bij een insectenbeet. U ervaart ook enige tijd een gloeiend gevoel. Cool packs helpen hiertegen. De dagen na de sessie kunnen er op de behandelde plekken korstjes of blaartjes ontstaan. Kom er best niet aan. Krijgt u grote blaren? Doorprik ze dan met een steriele naald en bescherm ze tegen infecties. Soms vervelt uw huid en begint ze te jeuken. Zeker niet krabben! Na 10 tot 20 dagen ziet ze er weer normaal uit en merkt u de resultaten van de behandeling al.

 

Het behandelde oppervlak wordt lichter dan de omliggende huid. Dat komt omdat uw natuurlijke pigment (melanine) de laserenergie ook absorbeert. Hierdoor verdwijnt het tijdelijk. Is de tatoeage weg? Dan keert de melanine in de meeste gevallen weer terug zodat de huid geleidelijk bijkleurt.

 

Onze laserspecialisten geven u een deskundige begeleiding. Zij beantwoorden al uw vragen over lichaamsreacties, bijwerkingen, medicijngebruik, …

U kan ons na een behandeling altijd telefonisch bereiken op +3211261360 of per e-mail: info@euroclinix.be. Indien u dat wenst, kan u zelf uw huisarts mee inschakelen voor overleg.

 

 

 

Welke voorzorgen neemt u zelf?

Het is niet aangewezen om uw behandelde huid lang aan het zonlicht bloot te stellen. Ga niet onder de zonnebank of boek geen zonvakantie. Komt u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock factor 30 of 50+, of beter, plak een verband over het behandelde oppervlak.

* FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.

Tarieven



Anderen bekeken ook:


Privacybeleid / Disclaimer

Copyright © 2024 Euroclinix. All rights reserved