Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

Wat zijn pigmentvlekken

Moedervlekken of naevi worden ook lever- en pigmentvlekken genoemd. Zomersproetjes en ouderdomsvlekken zijn ook pigmentvlekken. Ze komen voor in verschillende kleuren (van geel over bruin naar zwart), vormen en grootten en kunnen ook van uitzicht verschillen (glad, verhoogd, behaard enz.

Pigmentvlekken


*FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.

Wat is de oorzaak?

Vaak zijn pigmentvlekken erfelijk bepaald, maar ze kunnen ook later tevoorschijn komen. Daarom zijn ze ook moeilijk te voorkomen.

Moedervlekken, maar ook andere vlekken, zijn onderhevig aan een verhoogd risico op huidkanker, vooral bij een hoge blootstelling aan de zon. Vooral zeer donkere vlekken of een donkere verkleuring binnen een vlek zijn verdacht. Personen met veel pigment- of moedervlekken, vooral die met een onregelmatige vorm, moeten de zon vermijden of een crème met een goede zonnefactor gebruiken om het risico te verminderen. Een regelmatig bezoek aan de arts is eveneens aangeraden.

Toch zijn de meeste moedervlekken volkomen schadeloos.

Hoe pakt Euroclinix® pigmentvlekken aan?

Euroclinix® behandelt pigmentvlekken met gepulst licht van 540 of 570 nanometer of met Erbium Yag laser 2940 nm of de Q-switch laser 532nm. De keuze is afhankelijk van uw huidtype en de kleur van de pigmentvlek. De dokter beslist welke methode voor u het meest geschikt is.

Is de behandeling veilig?

Uiterst veilig. Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en huid zo goed als onbeschadigd. De gebruikte apparatuur is trouwens zeer grondig getest en heeft een FDA-keurmerk*.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, maar het kan dat zelfs 1 behandeling al een forse verbetering geeft. Soms zijn er meerdere sessies nodig. Dat hangt af van de grootte en het aantal pigmentvlekken. Tussen twee behandelingen moet u minimaal 3 weken wachten. Langer mag ook.

Zijn de pigmentvlekken blijvend weg?

De behandelde vlekken blijven weg. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan en in de loop van de tijd kunnen er nieuwe pigmentvlekken opduiken. Wilt u het ontstaan van pigmentvlekken verminderen ? Gebruik dan een crème met een goede zonnefactor (30 of meer). Vraag ons deskundig advies over de nazorg producten evenals de make-up.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Direct na de behandeling kan uw huid rood of geïrriteerd zijn, zoals bij een zonnebrand. Koel de huid direct met een coolpack, koele kompressen of een hydraterende crème, tevens bij ons verkrijgbaar. Het zonnebrandgevoel vermindert vanzelf al na enkele uren.

 


Anderen bekeken ook:


Copyright © 2019 Euroclinix. All rights reserved