Bel voor meer informatie
Maak een afspraak

Wat is couperose?

Couperose zijn uitgezette, verwijde adertjes in het gezicht. Meestal op de wangen en de neus. Deze aandoening komt vaak voor. Ze is volkomen onschuldig maar veel mensen storen zich eraan. Omdat ze het ontsierend vinden voor hun gelaat. Maar ook omdat couperose soms een onaangenaam gevoel geeft.

Dat gebeurt vooral wanneer men overstapt van een koude naar een warme omgeving. Men krijgt een vreemd warmtegevoel, het gezicht loopt rood aan en tintelt onaangenaam.

Couperose


Wat is de oorzaak?

Vaak is couperose erfelijk bepaald. Het is dan ook moeilijk te voorkomen. Zonlicht (zonneschade) en/of roken kunnen de aandoening verergeren. Het gebruik van een goede zonnefactor kan het ontstaan van couperose dan ook verminderen.

Hoe pakt Euroclinix® couperose aan?

Euroclinix® behandelt couperose met gepulst IPL licht. Ook werken we met cosmetische middelen die allen dermatologisch getest zijn.

Is de behandeling veilig?

Uiterst veilig. Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en huid zo goed als onbeschadigd. De gebruikte apparatuur is trouwens zeer grondig getest en heeft een FDA-keurmerk*.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, maar het kan dat 2 behandelingen al een forse verbetering geven. Soms zijn er meerdere sessies nodig. Dat hangt af van de hoeveelheid couperose. Tussen twee behandelingen moet u minimaal 3 weken wachten. Langer mag ook.

Is de couperose blijvend weg?

De behandelde vaatjes vervagen. De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus nieuwe vaatjes opduiken. Wilt u het ontstaan van couperose verminderen? Gebruik dan een aangepaste crème die specifiek is voor een couperosehuid of een crème met een goede zonnefactor (30 of meer), u kan hierover ons advies inwinnen.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Direct na de behandeling kan uw huid rood of geïrriteerd zijn. Zoals bij een zonnebrand. Koel de huid direct met een coldpack of koele kompressen. Het zonnebrandgevoel vermindert al na enkele uren.

De behandelde huid kan soms ook zwellen of korstjes vertonen. Die verdwijnen weer na een week tot 10 dagen. In de meeste gevallen worden de behandelde vaatjes donkerder. Hierdoor lijkt het aanvankelijk alsof de couperose verergert. Geen zorgen. Dit is een goed teken. Het toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen. Verzorg de huid met de door ons geadviseerde crème.

Zijn er complicaties?

Soms ontstaat er zwelling of roodheid, maar die trekt weg na enkele uren. Eventuele korstjes of blaasjes verdwijnen na enkele dagen. Hebt u soms last van een huidaandoening zoals eczeem of korstlip, dan kan de behandeling die soms aanwakkeren. Gelieve ons dit vooraf te melden.

Welke voorzorgen neemt u zelf?

1. Vermijd een sterke doorbloeding van uw gelaat. Van 3 dagen vóór de behandeling tot 7 dagen erna doet u de volgende activiteiten best niet :

  • sporten;
  • naar de sauna gaan;
  • alcohol drinken;
  • zware inspanningen leveren;
  • peelings of scrubcrèmes gebruiken.


2. Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De UV-stralen kunnen uw pigment verstoren. Bedek zorgvuldig de delen die u laat behandelen : vanaf 4 weken vóór de eerste behandeling tot 4 weken na de laatste behandeling.


3. Moet u toch in de zon ? Gebruik dan een sunblock met factor 30 tot 50+.

BENT U TIJDELIJK WERKONBEKWAAM ?

Neen. Meteen na de behandeling mag u weer aan de slag.

 

* FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van voedingswaren, medicijnen en medische apparatuur. Dat gebeurt met onderzoek en regelgeving.


Anderen bekeken ook:


Copyright © 2019 Euroclinix. All rights reserved